Naar inhoud

Artikel: Wat is earthing en wat zijn de voordelen?

Wat is earthing en wat zijn de voordelen?
aarden

Wat is earthing en wat zijn de voordelen?

's Ochtends wakker worden met de geur van versgemalen koffie! Na het zetten van je bulletproof koffie loop je naar buiten de tuin in en sta je blootsvoets in de tuin te genieten van de ochtendzon; dat is waar het leven om draait en het geeft je het gevoel dat je leeft!

Komt het door de zon, de koffie of iets anders? Misschien komt het door de aarde!

Earthing, ook wel grounding genoemd, is verbinding maken met de elektrische stromen van de aarde door de grond direct aan te raken of door speciale materialen zoals aardingsmatten, dekens en sokken te gebruiken. Deze techniek herstelt de verbinding tussen het lichaam en de aarde en heeft positieve effecten op de mentale en fysieke gezondheid.

Geschiedenis van earthing

Inheemse samenlevingen hebben lang geloofd in de genezende kracht van de aarde, en dit geloof is terug te vinden in verschillende culturen over de hele wereld. In de Chinese geneeskunde wordt aangenomen dat het concept van Qi, of vitale energie, het universum vult en essentieel is voor het leven.

In de 19e eeuw begonnen ook westerse filosofen en medici de geneeskracht van de aarde te onderzoeken. Louis Kuhne publiceerde "The New Science of Healing" in 1891, en Adolf Just schreef "Return to Nature" in 1896, waarin hij mensen aanmoedigde om blootsvoets buiten te lopen. George Starr White, een Amerikaanse arts, onderzocht zelfs het gebruik van slapen terwijl je geaard bent om de slaapkwaliteit te verbeteren.

Dus als je op zoek bent naar manieren om je gezondheid te boosten en welzijn te verbeteren, dan is aarden een eenvoudige en goedkope techniek om te proberen. Een manier om te oefenen met aarden is door op blote voeten buiten te wandelen. Hierdoor kun je je blote voeten met de grond verbinden en aandacht besteden aan de gewaarwordingen onder je voeten. Je kunt ook proberen in het zand te spelen door een tuin aan te leggen of gewoon je vingers in de grond te graven.

Als naar buiten gaan geen optie is, kunnen bijvoorbeeld aardingsmatten worden gebruikt. Deze matten repliceren de fysieke verbinding die je zou krijgen als je buiten blootsvoets bent. Experts raden aan om minimaal 30 minuten te aarden om de voordelen te zien.

Een aantal voordelen van aarden:

  • Verbeterde slaap en langere slaap.
  • Afname van vermoeidheid en slaapverstoringen.
  • Verbeterde welzijn
  • Verbeterd mentaal welzijn

Door de geschiedenis heen hebben mensen zich ontwikkeld in nauwe verbinding met de aarde en haar natuurlijke energieën. Onze voorouders liepen blootsvoets en sliepen op de grond, waardoor ze konden profiteren van de genezende krachten van de aarde.

Het moderne leven heeft ons echter vaak losgekoppeld van deze geaarde energie, waarbij veel mensen een groot deel van hun tijd doorbrengen in schoenen, auto's en binnenshuis. Het is belangrijk om opnieuw verbinding te maken met de energie van de aarde om de potentiële voordelen ervan te benutten.

De aarde roept, dus blijf niet achter - probeer het gewoon en ervaar zelf de geweldige voordelen!

Read more

Koudwatertherapie

Koudwatertherapie

IJsbaden, of koudwatertherapie, wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege de vermeende gezondheidsvoordelen. In oude beschavingen werd koud water gebruikt om verschillende kwalen te behandelen en men ge...

Meer informatie
Wat is mouth taping?

Wat is mouth taping?

Een goede nachtrust is essentieel voor een optimale gezondheid, maar toch worstelen veel mensen met onvoldoende slaap. Als je de gebruikelijke tips voor het verbeteren van de slaap hebt geprobeerd ...

Meer informatie