Naar inhoud

Animal Kingdom Nutrients

Runderorganen behoren tot de meest voedingsrijke voedselbronnen op aarde. Je kunt veel meer voedingsstoffen uit runderorganen halen dan uit mager spiervlees en planten! Organen bevatten veel van wat je lichaam nodig heeft om te gedijen: vitamines, mineralen, peptiden, eiwitten en groeifactoren. Onze verre voorouders uit het jager-verzamelaar-tijdperk, en zelfs vele generaties erna, aten veel meer orgaanvlees dan wij nu doen. Waren ze daarom zo sterk en vitaal?

Wellicht wel want ALLES wat er in ons lichaam gebeurt heeft namelijk de aanwezigheid van micronutriënten nodig. Alle reacties in onze cellen, iedere enzymatische omzetting, iedere orgaan en iedere klier. Er is GEEN proces in het lichaam dat niet op de een of andere manier mogelijk wordt gemaakt door een micronutriënt.

Hoe complexer een voedselbron, hoe meer voedingsstoffen het bevat. Je zou bijvoorbeeld in plaats van een mens vervaardigde vitamine B-complex supplement runderlever kunnen nemen. Het bevat namelijk niet alleen dezelfde vitamines maar veel meer! Het is van nature uitgebalanceerd en de B-vitaminen bevinden zich in hun natuurlijke evolutionaire pakket: een complex web van andere micro- en macronutriënten. Op deze manier bepaalt jouw lichaamsintelligentie welke voedingsstoffen uit voedsel het wil opnemen. Naar onze mening zijn het de Animal Kingdom Nutrients (voedingsstoffen van dierlijke oorsprong) waar de echte superfoods te vinden zijn.

Er zijn een aantal andere hoofdfactoren die essentieel zijn voor een gezond leven. Zonlicht bijvoorbeeld: dit is de belangrijkste factor die de hersenen en het lichaam afstemt op elkaar. Een goede afstemming van je interne biologische ritmes met de dagelijkse rotatie van de aarde is essentieel voor de gezondheid. Als je optimaal en gelukkig wilt leven is het dus belangrijk om bewust te zijn aan wat voor een soort licht jij jezelf blootstelt gedurende de dag. Natuurlijk onbelemmerd zonlicht is altijd het beste!

Als je alleen al de cruciale rol van alleen deze twee factoren begrijpt, is het bijna niet te beseffen hoe ver we zijn afgedwaald van onze evolutionaire behoeften. Onze dagen zijn gevuld met kunstmatige lichtbronnen in plaats van met direct zonlicht. Bewerkt voedsel met weinig voedingsstoffen lijken de norm in plaats van voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen. Het is dan ook geen verrassing dat suboptimale gezondheid overal om ons heen te zien is.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over andere belangrijke factoren, zoals:

  • Water
  • Beweging
  • Vervuiling
  • Slaap
  • Ademhaling
  • Etc..

Sommige dingen zijn best simpel. Zorg voor de juiste omstandigheden en het lichaam regelt het zelf en zorgt voor zichzelf zoals het moderne mensenlichaam het al 300.000 jaar doet. Dit is veerkracht en robuustheid en dit zorgt ervoor dat je lichaam kan aanpassen bij toekomstige uitdagingen. Op deze manier naar gezondheid kijken is heel krachtig en zoals gezegd best simpel!

Probeer deze cruciale gezondheidsfactoren één voor één aan te pakken en je zult snel het verschil voelen. Als voedingssupplementenbedrijf kunnen wij je helpen bij het optimaliseren van jouw voedingsstatus door producten te aan te bieden die rijk zijn aan micronutriënten. Dit is een fundamentele stap die ervoor zorgt dat jouw lichaam beter functioneert, meer veerkracht bezit en adequaat kan reageren op de andere factoren.

Als je naar de toegestane gezondheidsclaims voor vitamines en mineralen kijkt zou het geen verrassing moeten zijn hoe diep en uitgebreid micronutriënten het lichaam beïnvloeden. Helaas leven we in een tijd waarin we ons eigenlijk allemaal meer moeten letten op het consumeren van voldoende micronutriënten dit is helaas niet meer vanzelfsprekend.

Met onze tientallen jaren aan ervaring in de gezondheidsindustrie en diepgewortelde persoonlijke interesses voor het optimaliseren van de gezondheid, weten we dat het focussen op natuurlijke micronutriënten een grote impact zal hebben. Dit is waar de Paleo Powders producten een verschil kunnen maken. Maar vergeet de rest ook niet! In de natuur en in biologie werkt nooit iets geïsoleerd en dus is het van cruciaal belang om niet alleen te focussen op voedingsstoffen, maar ook op zaken als zonlicht, beweging, slaap en andere essentiële elementen.

Met decennia aan ervaring in de gezondheidsindustrie en een diepe toewijding aan het streven naar welzijn, weten we dat het omarmen van natuurlijke micronutriënten een aanzienlijke impact kan hebben. Hier komen de Paleo Powders producten in beeld, als een mogelijkheid om deze holistische benadering te ondersteunen.

In deze reis naar optimalisatie is het onze overtuiging dat het niet alleen draait om het consumeren van voedingssupplementen, maar om het omarmen van een levensstijl die in harmonie is met onze evolutionaire behoeften.