Naar inhoud

Campfire-story

Bij Paleo Powders formuleren wij producten op basis van whole foods, hoge voedingswaarden en (r)evolutionaire principes. Onze voedingssupplementen ondersteunen je als je beter wilt gedijen en optimaal wilt functioneren in harmonie met je oerbiologie, net als je vroege voorouders!

De wereld van vandaag is compleet anders dan de wereld waarin we ons ontwikkelden als Homo Sapiens. Het voedsel dat we eten en de voedingsstoffen die we nodig hebben, zijn duidelijke voorbeelden van deze enorme discrepantie. Onze vroegere natuurlijke omgeving en de huidige mens-gemaakte realiteit overlappen elkaar niet meer op veel vlakken.

Het kan soms uitdagend zijn om in je voedingsbehoefte te voorzien, zodat je kunt gedijen om een levendig leven te leiden. Omdat je niet langer van 'neus-tot-staart' eet, geen wilde lokale planten kiest, of geen mogelijkheid hebt om biologische vers geplukte rijpe vruchten en groenten te vinden, krijgt je lichaam niet voldoende of de juiste natuurlijke voedingsstoffen, energie en informatie binnen waar het mee moet functioneren. Dit maakt je minder robuust, minder opgetogen en minder gezond! Je weet het, je voelt het, en je ziet het. Gelukkig kun je er iets aan doen!

Bij Paleo Powders streven wij ernaar om jou als moderne mens op een praktische, logische, en kwalitatief hoge manier terug te geven wat je intrinsiek nodig hebt. Hierdoor kun je de beste versie van jezelf zijn. Onze producten zijn gebaseerd op de natuur en verenigbaar met jouw oeroude biochemie en DNA. Ze bieden een uitstekend fundament voor gezondheid en prestatie.

Omdat iedereen van binnen net zo verschillend is als van buiten, benaderen we “paleo” niet op een dogmatische manier. We laten ruimte open voor nieuwe ontwikkelingen, biochemische individualiteit, persoonlijke opvattingen en persoonlijke toleranties. Paleo Powders producten sluiten naadloos aan in de moderne tijd, maar geven de natuurlijke voedingswaarde van het verleden.

Vind je het niet ironisch dat de mens, het meest intelligente schepsel op aarde, de enige soort is die in de war is over wat ze moeten eten? Geen enkel ander levend wezen heeft dit probleem. De oorzaak? Wij hebben de meest krachtige hersenen ter wereld. Dit gebruiken we niet alleen voor het oplossen van problemen, maar ook voor het creëren van problemen. Doordat wij als nooit eerder onze omgeving en voedsel kunnen aanpassen en natuur-conflicterende ideeën kunnen omzetten in tastbare zaken zijn we steeds verder afgedreven van de natuurlijke normen waarop ons lichaam zich heeft ontwikkeld.

De oplossingen voor de voedsel-verwarring kun je vinden in een kader van evolutionair leren denken. Dit geldt niet alleen voor voeding maar voor andere problemen die ontstaan zijn! Een evolutionair kader voor voeding kun je vinden in oer-diëten, paleodiëten of traditionele diëten. Met een paar eenvoudige richtlijnen kun jij je losmaken van kunstmatige voedingsideeën, dogmatisch denken en kortzichtigheid.

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Doe gewoon wat norm was voor duizenden, dan al niet miljoenen jaren en ga niet mee in de mensgemaakte voedingsideeën van de laatste tijd. Binnen het evolutionaire voedingskader heb je voldoende speelruimte om te individualiseren op basis van jouw eigen wensen en behoeften.

Gebruik de onderstaande punten naast de veelgebruikte paleodieet kaders om jouw dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse voeding nog verder te optimaliseren. Je zult snel merken dat deze manier van denken erg natuurlijk aanvoelt en makkelijk toe te passen is.

  • Onbewerkt en onbespoten, (vers & bio)
  • Seizoensgebonden groenten, fruit en planten
  • Lokaal
  • Nose-to-tail
  • Zee-producten en grasgevoerd vlees

Vergeet niet dat voedsel niet alleen energie levert maar ook micronutriënten en informatie. Wat je eet is belangrijk, maar vergeet ook zeker niet je mitochondriën en darmflora in shape te houden. Deze gaan met jouw voeding aan de slag.

Blijf het pad van evolutionair denken volgen, luister naar de wijsheid van je oerbiologie en koester de kracht van eenvoudige, natuurlijke voeding.