Naar inhoud

Artikel: Wat zijn runderbloed eiwitten?

Wat zijn runderbloed eiwitten?

Wat zijn runderbloed eiwitten?

Runderbloedproteïne-isolaat van Paleo Powders is een uniek supplement gemaakt van het bloed van koeien, uitsluitend van grasgevoerde Nieuw-Zeelandse runderen die bekend staan om hun hoge kwaliteit en zonder gebruik van antibiotica! Het is een unieke en bijzondere bron van eiwitten en bevat een verscheidenheid aan essentiële aminozuren. Het is niet te vergelijken met whey of collageen.

Het gebruik van bloed als voedingsbron dateert uit de oudheid. In veel culturen werd bloed beschouwd als een waardevolle voedselbron vanwege de rijke voedingsstoffen en energieleverende eigenschappen. Onze vroege voorouders consumeerden vaak bloed van opgejaagde dieren, hetzij door het rechtstreeks te drinken, hetzij door het toe te voegen aan andere gerechten. In sommige culturen werd bloed zelfs als een heilig product beschouwd.

In sommige Afrikaanse culturen werd bijvoorbeeld bloed van koeien of geiten vaak gemengd met melk en geconsumeerd als drank. In andere culturen, zoals de Vikingen en de Maasai van Oost-Afrika, werd bloed vermengd met melk of vet en er een soort worst of pudding van gemaakt. In sommige Indiaanse culturen werd bloed vermengd met andere ingrediënten en gebruikt als een ceremonieel offer of als een manier om de banden van de gemeenschap te versterken. 

Naast de nutritionele voordelen bevat runderbloedproteïne-isolaat ook immunoglobulinen, dit zijn eiwitten die een vitale rol spelen in ons lichaam. Runderbloedproteïne-isolaat bevat een complexe mix van meer dan 180 unieke eiwitten onder ander IGF-1

Immunoglobulinen, ook wel antilichamen genoemd, zijn eiwitten die door het immuunsysteem worden aangemaakt als reactie op de aanwezigheid van vreemde stoffen.

Er zijn vijf hoofdklassen van immunoglobulinen, elk met een specifieke functie:

  1. IgG: 
  2. IgM
  3. IgA
  4. IgE
  5. IgD

Immunoglobulinen zijn belangrijk voor het behoud van de integriteit van ons immuunsysteem en de bescherming van het lichaam tegen infecties en andere schadelijke stoffen. Ze zijn te vinden in verschillende bronnen, waaronder eiwitisolaat van grasgevoerde runderbloed!

De oorsprong van eiwitisolaat uit runderbloed is een belangrijke factor waarmee rekening moet worden gehouden. Nieuw-Zeelandse runderen staan bekend om hun hoge kwaliteit en gebrek aan antibioticagebruik, waardoor het runderbloedproteïne-isolaat dat daarvan is afgeleid een bijzonder veilige en zuivere eiwitbron is.

Nieuw-Zeeland heeft strikte voorschriften om de kwaliteit en veiligheid van zijn vee te waarborgen, waaronder regelmatige tests op antibioticaresiduen en het gebruik van natuurlijk voer en grasland. Dit betekent dat het runderbloed-eiwitisolaat van Nieuw-Zeelandse runderen vrij is van kunstmatige toevoegingen en verontreinigingen.

Read more

De invloed van blauw licht op je slaap

De invloed van blauw licht op je slaap

Slaap is een essentieel onderdeel van ons dagelijks leven en speelt een cruciale rol bij het behoud van zowel de fysieke als de mentale gezondheid. Terwijl we slapen, ondergaat ons lichaam verschil...

Meer informatie
Hoeveel magnesium moet ik dagelijks nemen?

Hoeveel magnesium moet ik dagelijks nemen?

Hoeveel magnesium moet ik dagelijks nemen? Goede vraag maar dat is afhankelijk van veel factoren! De standaard aanbeveling volgens het voedingscentrum is 350 mg per dag voor mannen en 300 mg per da...

Meer informatie