Naar inhoud

Artikel: Bottenbouillon (bone broth) - biologisch eiwitpoeder

Bottenbouillon (bone broth) - biologisch eiwitpoeder
bone broth

Bottenbouillon (bone broth) - biologisch eiwitpoeder

Wat is Bottenbouillon?

Bone Broth-eiwitpoeder is de gemakkelijkste manier om aan bottenbouillon te komen, zonder uren in de keuken door te brengen of te moeten jagen en verzamelen voor botten van de hoogste kwaliteit. Verwar botbouillon-eiwitpoeder echter niet met bouillonpoeder of een bouillonblokje: dit is niet het soort dat je toevoegt aan soepen voor smaak. Dit is het soort bouillon dat je toevoegt aan maaltijden of drankjes voor de voedingwaarde.

Botbouillon-eiwitpoeder wordt gemaakt met verantwoord geproduceerde, biologische runderbotten van grasgevoerde koeien die Zwitserse weiden hebben begraasd. Het is paleo-vriendelijk en voorziet je lichaam niet alleen van veel collageen, het bevat ook glucosamine, chondroïtine en hyaluronzuur: drie voedingsstoffen die bekend staan om hun rol in het sterk en gezond houden van gewrichten en huid.

Collageen voorziet het lichaam van alle essentiële en semi-essentiële aminozuren die het nodig heeft en is dus een prachtige manier om het collageennetwerk van het lichaam te onderhouden. Het is ook licht verteerbaar en gemakkelijk te absorberen, waardoor het zachter is voor het lichaam dan simpelweg meer vlees eten om meer eiwitten binnen te krijgen.

Grasgevoerd, biologisch rundvlees zorgt ervoor dat je de hoogste kwaliteit bottenbouillon-eiwit eet. Het natuurlijke dieet van een koe bestaat immers uit gras en kruiden. Ze eten dat dieet al eeuwen en hun dieetbehoeften zijn niet veranderd. Als je een koe zijn natuurlijke dieet laat eten krijg je een gezonde koe.

Het is hetzelfde voor mensen. Wij moeten ook trouw blijven aan ons eigen natuurlijke dieet voor een optimale gezondheid, hetgeen betekent: het dieet waaraan ons lichaam genetisch is aangepast, vol met hoogwaardige voedingsstoffen. In tegenstelling tot koeien hebben we niet alle tijd van de wereld om te grazen en na te denken over het leven: we hebben banen, gezinnen, vrienden, hobby's, en nog veel meer.

We leven in een veeleisende omgeving met veel stress, dus het is belangrijker dan ooit dat mensen goed voor hun lichaam zorgen. Daarom zijn we zo'n fan van het toevoegen van botbouillon-eiwitpoeder aan onze maaltijden: het is gemakkelijk en voedzaam en levert geen stress op. Het kan immers gemakkelijk zijn om je een beetje schuldig te voelen omdat je geen tijd of energie hebt om je eigen bottenbouillon te koken terwijl je weet dat het goed voor je is. Door botbouillon-eiwitpoeder aan uw maaltijden toe te voegen, profiteert u van de voordelen van botbouillon zonder de tijdsinvestering.

Je hoeft het gebruik van botbouillon-eiwitpoeder niet te beperken tot stevige maaltijden. Het is volledig smaakloos, waardoor je de volledige controle hebt over de rest van de maaltijd. Je kan het toevoegen aan shakes na de training, aan smoothies, aan koffie of thee, aan soepen, stoofschotels, purees, en nog veel meer. Of je nou zin hebt om meer eiwitten toe te voegen en je maaltijd of snack een voedingsboost wil geven: botbouillon-eiwitpoeder is de voor de hand liggende oplossing.

Wat dacht je van een chocolade-bananenshake voor onderweg? Voeg gewoon twee bananen toe aan een blender met een grote schep cacaopoeder, een half kopje volle kokosmelk, wat vanille (optioneel) en een bolletje botbouillon-eiwitpoeder. Mix en geniet! Zin om nog meer voedingsstoffen toe te voegen? Voel je dan vrij om ook een avocado erbij te mengen, voor gezonde vetten en romigheid.

Geschreven door Marinka Bil

 

Read more

Wat is gefermenteerde Kefir whey?
ancestral

Wat is gefermenteerde Kefir whey?

Als je aan eiwitpoeder denkt, denk je misschien aan wei-eiwit. We gaan een stap verder met onze met kefirwei gefermenteerde eiwitpoeder. Het is gemakkelijker te verteren dan gewone wei-eiwit en als...

Meer informatie
5 redenen om te kiezen voor biologisch voedsel binnen het paleo dieet
paleo

5 redenen om te kiezen voor biologisch voedsel binnen het paleo dieet

Het paleodieet, ook wel bekend als het oerdieet, is de afgelopen jaren populair geworden vanwege de focus op hele, onbewerkte voedingsmiddelen die beschikbaar waren voor onze voorouders tijdens het...

Meer informatie