Naar inhoud

Artikel: Wat is gefermenteerde Kefir whey?

Wat is gefermenteerde Kefir whey?
ancestral

Wat is gefermenteerde Kefir whey?

Als je aan eiwitpoeder denkt, denk je misschien aan wei-eiwit. We gaan een stap verder met onze met kefirwei gefermenteerde eiwitpoeder. Het is gemakkelijker te verteren dan gewone wei-eiwit en als extra bonus bevat het ook prebiotica, waardoor het darmvriendelijk is. Onze wei (whey) is afkomstig van Ierse biologische, grasgevoerde zuivel en deze te combineren met de oude fermentatietechniek met kefirkorrels, resulteert in een nutritionele krachtpatser. Kefirkorrels bestaan uit een symbiotische cultuur van bacteriën en gist die al eeuwenlang worden gebruikt om voedzame, gefermenteerde dranken te maken. Tijdens het 18 uur durende fermentatieproces worden de wei-eiwitten afgebroken tot di- en tripeptiden, waardoor de eiwitten nog gemakkelijker te verteren en te absorberen zijn.

Als je hebt gelezen over de paleo-levensstijl, heb je misschien gemerkt dat zuivelproducten er niet in zitten. Wei is echter gemaakt van melkprodcten, dus waarom zou je dat in je dieet willen opnemen?

Zuiveleiwitten in melk bestaan over het algemeen uit ongeveer 80% caseïne en 20% wei-eiwit. Het is de caseïne in melk waar veel mensen gevoelig voor zijn, niet de wei. Wei-eiwit is gemakkelijk te verteren en te absorberen en het bestaat niet alleen uit essentiële aminozuren zoals BCAA's. Het bevat ook een aantal bioactieve componenten met immuun-ondersteunende en antioxiderende eigenschappen.

Atleten houden van wei vanwege de snelle spijsvertering en absorptie in het lichaam, waardoor het een gemakkelijke manier is om aan eiwitten te komen na een training zonder een maaltijd te hoeven eten die zwaar is op de maag. Wei-eiwit kan gemakkelijk aan elke drank of maaltijd worden toegevoegd, dit vanwege de neutrale smaak.

Onze kefir wei bevat ook prebiotica voor een tevreden darm. Prebiotica: niet te verwarren met probiotica. Prebiotica zijn nodig om de probiotica gezond te houden: het is het voedsel dat de darmbacteriën eten – ze zorgen ervoor dat die "goede bacteriën" in je darmen gezond zijn, zodat deze je darmen kin hun normale functie kunnen ondersteunen en het voedsel goed kunnen verteren.

Kefir wei Smoothie

Persoonlijk voegen we graag ons kefirwei-eiwitpoeder te aan verschillende shakes. Een van onze favorieten bevat veel bessen (vers of bevroren te gebruiken): een echte traktatie op elk moment van de dag. Combineer eenvoudig 250 g bessen naar keuze met een rijpe banaan, een avocado, een hand vol spinazie of boerenkoolbladeren en een scheutje kokos- of amandelmelk. Voeg er een schep of twee kefirwei aan toe en meng tot een gladde massa.


Deze shake is vrij dik en kan worden gegeten met een lepel - waar we dol op zijn, omdat het voedsel zich daardoor kan mengen met speeksel voor een betere spijsvertering. De spijsvertering begint immers in de mond, en wanneer je snel iets drinkt, krijgt het meestal niet veel kans om zich te mengen met speeksel, waardoor het zwaarder ligt op de maag. Dat is echter niet de enige reden waarom we onze shakes graag met een lepel eten. Het is ook omdat je er een overvloed aan knapperige toppings zoals noten, zaden, kokosvlokken, cacao nibs en meer aan toe kan voegen. Wie houdt daar niet van?

Geschreven door Marinka Bil

Read more

Neus tot staart eten - een manier om tot een duurzamere vleesconsumptie te komen
ancestral supplements

Neus tot staart eten - een manier om tot een duurzamere vleesconsumptie te komen

Wat als je dierlijke producten zou kunnen blijven eten (omdat je van de smaak geniet en omdat deze je lichaam voeden) terwijl je voeding tegelijkertijd duurzamer maakt? Dat is waar het neus-tot-sta...

Meer informatie
Bottenbouillon (bone broth) - biologisch eiwitpoeder
bone broth

Bottenbouillon (bone broth) - biologisch eiwitpoeder

Wat is Bottenbouillon? Bone Broth-eiwitpoeder is de gemakkelijkste manier om aan bottenbouillon te komen, zonder uren in de keuken door te brengen of te moeten jagen en verzamelen voor botten van d...

Meer informatie