Naar inhoud

Artikel: Het beste Magnesium supplement

Het beste Magnesium supplement

Het beste Magnesium supplement

Magnesium is een cruciaal mineraal voor het menselijk lichaam en veel volwassenen hebben hier een tekort aan! Magnesium ondersteunt naast de gezondheid van botten en het zenuwstelsel ook een positieve gemoedstoestand.

Hoewel we slechts kleine hoeveelheden magnesium nodig hebben in verhouding tot andere voedingsstoffen, moeten we ons lichaam toch regelmatig aanvullen. Dit kan door magnesiumrijke voedingsmiddelen te eten óf door supplementen te nemen.

Het is essentieel om gezonde niveaus van magnesium in het lichaam te behouden. Dit mineraal is namelijk ook een elektrolyt, wat betekent dat het een elektrische lading heeft die helpt bij vele celfuncties. Wanneer de magnesiumniveaus laag zijn, wordt dit hypomagnesemie genoemd.

De nieren controleren voornamelijk de magnesiumniveaus in het lichaam en de uitscheiding in urine wordt verminderd wanneer de magnesiumniveaus laag zijn. Magnesium is essentieel voor het algehele metabolisme, enzymenfunctie, energieproductie en neurotransmitterfuncties.

Het lichaam verliest magnesium via normale functies zoals spierbeweging en hormoonproductie. Het is dus ook belangrijk om normale niveaus van magnesium te behouden vanwege de manier waarop magnesium omgaat met andere voedingsstoffen.

Magnesium heeft een directe interactie met calcium, vitamine K en vitamine D, dus elk van deze voedingsstoffen kan de functies van de andere beïnvloeden.

De Natuurlijke magnesium van Paleo Powders bevat 4 hoofdingrediënten:

  1. Magnesiumoxide monohydraat is een 100% natuurlijk magnesium afkomstig van de oceaan en bestaat uit magnesium, zuurstof en water. Magnesiumoxide monohydraat wordt beschouwd als een superieure vorm van magnesium vanwege de hoge bio-beschikbaarheid, wat betekent dat het gemakkelijk door het lichaam kan worden opgenomen en effectief kan worden gebruikt.

  2. Ulva lactuca ook wel zeesla genoemd, is een soort groene alg die veel voorkomt in de oceaan. Het wordt vaak gegeten als voedsel in veel delen van de wereld en staat bekend om zijn hoge niveaus van vitamines en mineralen. Enkele van de mogelijke voordelen van Ulva lactuca zijn het versterken van het algehele welbevinden en het ondersteunen van een gezonde spijsvertering. Het is ook een rijke bron van antioxidanten!

De absorptiesnelheden van magnesiumoxide-monohydraat en magnesium afkomstig van wilde zeesla zijn verschillend vanwege de manier waarop ze zijn opgebouwd.

Magnesiumoxide-monohydraat wordt snel opgenomen, terwijl magnesium uit wilde sla een tragere absorptiesnelheid heeft omdat het magnesium moet worden vrijgegeven uit de plantenstructuur. Het is belangrijk om op te merken dat magnesium, in tegenstelling tot andere mineralen, over de hele maag-darmkanaal kan worden opgenomen.

Door gebruik te maken van deze fysiologische voordeel met een twee-stap benadering, kan de absorptie van magnesium worden geoptimaliseerd omdat niet al het magnesium op dezelfde snelheid wordt opgenomen.

  1. Paars bamboezout is een unieke zoutsoort en het proces van het maken van paarse bamboezout heeft een lange geschiedenis, met zijn oorsprong teruggaand tot het oude Korea. Het wordt traditioneel geproduceerd en gebruikt in traditionele Koreaanse geneeskunde. Het bamboezout dat wij gebruiken wordt volledig met de hand geproduceerd op traditionele wijze.

    Het gehele proces duurt meer dan 3 jaar. Het zeezout wordt in de zon gedroogd, in bamboe gestopt en afgedekt met mineraalrijke klei. Het wordt vervolgens in een oven geplaatst waarop het zout op 2500°C smelt tot een lava. Al deze stappen worden 9 keer herhaald. Het proces verwijdert ook ongewenste elementen en onzuiverheden. Samen de hoge temperaturen zorgen actieve kool en zwavel uit de bamboe ervoor dat het zout paars kleurt.
  1. Fytoplankton, of zee-fytoplankton, is een microscopisch organisme dat de evolutie van het leven op aarde heeft beïnvloed. Er wordt geschat dat fytoplankton verantwoordelijk is voor meer dan 45% van de netto primaire fotosyntheseproductie op aarde. Fytoplankton is een sleutelfiguur in oceaan voedsel-ecosystemen en heeft een significante impact op de wereldbiosphere.

In tegenstelling tot oceaanplanten zijn fytoplankton enkelcellige waterorganismen die zowel in zout als in zoet water voorkomen. De geschiedenis van plankton gaat terug meer dan 3 miljard jaar en is de basis van het leven op aarde. Deze micro-organismen zijn verantwoordelijk voor het creëren van de atmosfeer van de aarde en het ondersteunen van de groei van de eerste vormen van leven.

Fytoplankton is een ongelooflijke matrix van voedingsstoffen die niet alleen een breed spectrum aan mineralen bevat, maar ook fosfolipiden, omega 3, alle essentiële aminozuren, vitaminen, antioxidanten, speciale vetzuren, fosfolipiden en meer.

Inname van Magnesium

Om gezonde magnesiumniveaus te behouden, is het belangrijk om de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium via een combinatie van voeding en supplementen te consumeren. De aanbevolen dagelijkse inname van magnesium verschilt afhankelijk van leeftijd en geslacht.

  • Voor vrouwen van 19-30 jaar is de aanbevolen dagelijkse inname 500-515 mg/dag, terwijl voor mannen in dezelfde leeftijdsgroep 600-620 mg/dag geldt.
  • Voor vrouwen van 31 jaar en ouder is de aanbevolen dagelijkse inname 520-535 mg/dag, en voor mannen in deze leeftijdsgroep 630-655 mg/dag.

Wanneer het gaat om magnesium, wordt slechts 30-40% van wat we in onze dieet consumeren eigenlijk door het lichaam opgenomen. Dit komt omdat veel voedingsmiddelen die rijk aan magnesium zijn, zoals spinazie, ook stoffen bevatten zoals oxaalzuur die de opname van magnesium belemmeren.

Daarnaast is de kwaliteit van de bodem in de loop der jaren afgenomen, wat heeft geleid tot een afname van de hoeveelheid magnesium in het voedsel dat we eten. Daarom kan het nodig zijn om magnesiumsupplementen te nemen om ervoor te zorgen dat je voldoende van deze essentiële voedingsstof binnen

Als je moe bent van het kopen van dezelfde oude magnesiumproducten die je overal kunt vinden, of als je op zoek bent naar een natuurlijk magnesiumsupplement dat echt werkt, dan hebben we goed nieuws voor je!

De unieke magnesiumcapsules van Paleo Powders bevatten twee natuurlijke vormen van magnesium die perfect op elkaar zijn afgestemd, samen met twee natuurlijke multinutriënt complexen die essentiële voedingsstoffen bevatten. Probeer vandaag nog de Natuurlijke Magnesium van Paleo Powders en voel het verschil!

Read more

Ontdek de Wereld van Collageen: Het Cruciale Eiwit in Jouw Lichaam
collageen

Ontdek de Wereld van Collageen: Het Cruciale Eiwit in Jouw Lichaam

Collageen, het meest voorkomende eiwit in je lichaam, vormt ongeveer 30% van al het eiwitweefsel. Het speelt een essentiële rol bij het bieden van structurele ondersteuning, waardoor je weefsels ku...

Meer informatie
Start je dag optimaal met collageen koffie
collageen

Start je dag optimaal met collageen koffie

Collageen supplementen zijn geweldig voor de huid, darmen en gewrichten als ze dagelijks worden ingenomen, maar soms kan het een uitdaging zijn om ze in het dieet op te nemen. Een eenvoudige oploss...

Meer informatie