Naar inhoud

Artikel: Rood licht therapie

Rood licht therapie

Rood licht therapie

Als er een magische pil is die veroudering kan stoppen, de huid kan vernieuwen, de energie in je lichaam kan verhogen, zou het een wonderbaarlijk medicijn zijn. Het is alleen geen zalf of een pil, maar lichttherapie en dan specifiek rood licht en infrarood licht.

Therapie met rood licht heeft de laatste tijd veel bekendheid gekregen in de wereld van biohacker, maar veel mensen begrijpen nog steeds niet hoe belangrijk het is voor je lichaam en je gezondheid.

Rood licht is één van de belangrijkste factoren voor je gezondheid. Je cellen hebben namelijk receptoren die frequenties van rood licht omzetten voor meer energieproductie. Een tekort aan rood licht is dus net zo erg als een tekort aan voedingsstoffen.

Wat wordt er met rood licht bedoelt?

Voor veel mensen is licht iets heel eenvoudigs. Maar licht is echter veel meer dan alleen een simpele lichtbron.

Licht is bio-actief en kan dus ook je cellen binnendringen en je mitochondriën beïnvloeden. Er zijn honderden studies gedaan naar de effecten van licht op de gezondheid van de mens, maar net als de voordelen van rood vlees eten, is het voor veel mensen een onopgemerkte hack gebleven.

Licht bestaat uit golven, elektromagnetische golven om precies te zijn. En vanuit dat oogpunt is het logisch te begrijpen dat licht je cellen kan binnendringen, omdat het enigszins lijkt op bijvoorbeeld röntgenstralen.

Het zichtbare licht is een klein deel van het elektromagnetische spectrum! Het variëreert van 400 nanometer tot 700 nanometer. Rood licht varieert tussen de 600 nanometer tot 700 nanometer en Near infrared light (NIR) zit tussen de 700 nanometer tot 1.100 nanometer.

Hoe langer de golflengte van het licht dus is, hoe dieper deze in de cellen kan doordringen.

Veel mensen realiseren zich niet dat een groot deel van zonlicht uit deze elektromagnetische golven bestaat en niet alleen de UV-stralen waar je constant over hoort.

Veel van de voordelen met betrekking tot zonlicht, komt voort uit de rode en nabij-infrarode stralen van de zon. Slechts 2 tot 5% van de zonnestralen UV-stralen. Het meeste is dus eigenlijk infrarood licht!

Waarom is rood of Near Infrared Light (NIR) belangrijk?

Het is desastreus voor de gezondheid dat mensen hele dagen onder kunstlicht (ledlampen) doorbrengen in plaats van in de zon. De zon wordt in de media afgedaan als slecht en in de 24 uurs economie missen veel mensen het natuurlijke licht van de zon…Onderzoekers suggereren dat de blootstelling aan zonlicht bijna 1000x minder is dan wat onze voorouders zouden hebben gekregen.

De meeste mensen kennen de nadelige effecten van het zonlicht vermijden:

  • lage vitamine D gehalte
  • ontregeld circadiaans ritme

Maar velen weten niet wat de gevolgen zijn van het vermijden van rood licht en NIR-licht. Een deel van de reden waarom dit onopgemerkt blijft, is omdat het minder snel duidelijk is. Het is net zoals als een plant die langzaam uit het zonlicht wordt gehaald.

Rood / NIR-licht is het runderlever het lichtspectrum! Onderschat qua werking en echt super goed voor je gezondheid.

Studies tonen aan dat rood licht en NIR-licht nodig zijn om de efficiëntie in de mitochondriën te maximaliseren.

Effect op het water

Een andere reden waarom rood licht heel belangrijk is, is vanwege het effect op het water in de cellen. Water is eigenlijk een fotoreceptor en de structuur veranderd door de interactie met licht.

In veel opzichten zijn onze cellen net kleine ballonnen gevuld met water. Op basis van interactie met licht, kan het water veranderen van waterigs of naar meer gelei-achtige substantie.

Rood licht een wondermiddel is dat de ATP-productie in de mitochondriën verhoogt, wat behoorlijk belangrijk is, aangezien elk orgaan, elk weefsel en elk fysiologisch proces in het lichaam energie vereist. En als je rood licht vermijdt, is dat net zo slecht voor je als rood vlees vermijden.

In de afgelopen 5 jaar zijn er meerdere onderzoeken gedaan naar de voordelen van rood / NIR gedaan. Een deel van de reden waarom zonlicht zo heilzaam is, is dat er een enorm rood lichttekort is door te weinig blootstelling aan zonlicht.

Onze voorouders brachten de hele dag door in de zon om daarna 's nachts rond het kampvuur te zitten. Rood licht is bijna volledig uit de moderne wereld verwijderd en enigszins vergelijkbaar met onze (onder)voedingscrisis.

Hopelijk is dit een motivatie om terug te gaan naar oude wijsheden en gewoontes die moderne wereld heeft weggenomen.

Read more

Kou als biohack!

Kou als biohack!

Het menselijk lichaam aan koude temperaturen blootstellen heeft een aantal belangrijke (gezondheids)voordelen. Een van de meest effectieve manieren is door middel van blootstelling in koud water. O...

Meer informatie
Ontdek de Wereld van Collageen: Het Cruciale Eiwit in Jouw Lichaam
collageen

Ontdek de Wereld van Collageen: Het Cruciale Eiwit in Jouw Lichaam

Collageen, het meest voorkomende eiwit in je lichaam, vormt ongeveer 30% van al het eiwitweefsel. Het speelt een essentiële rol bij het bieden van structurele ondersteuning, waardoor je weefsels ku...

Meer informatie