Naar inhoud

Artikel: Wat is het paleo dieet?

Wat is het paleo dieet?
paleo

Wat is het paleo dieet?

Het paleodieet is tegenwoordig een populaire manier van eten en heeft veel aanhangers over de hele wereld. Maar waar is dit dieet eigenlijk ontstaan? En waarom is het zo populair?

Het paleodieet is gebaseerd op de eetgewoonten van onze voorouders uit het Paleolithicum. Dit dieet richt zich op het eten van whole foods en onder andere bottenbouillon en orgaanvlees. Het idee achter het dieet is dat ons lichaam beter functioneert op voedingsmiddelen die niet bewerkt zijn en vrij zijn van schadelijke chemicaliën. Het eten van deze voedingsmiddelen kan bijdragen aan een gezond lichaam en geest.

Het idee van het paleodieet is niet nieuw. In feite aten onze voorouders al zo voordat landbouw en bewerkt voedsel hun intrede deden. Westerse culturen hebben echter lang geleden afscheid genomen van deze manier van eten en zijn overgestapt op bewerkte voedingsmiddelen. Het paleodieet is daarom een terugkeer naar onze evolutionaire voedingspatronen.

Het paleodieet is niet alleen gebaseerd op het eten van whole foods, maar ook op het consumeren van bottenbouillon en orgaanvlees. Bottenbouillon is een rijke bron van voedingsstoffen, zoals collageen, gelatine, aminozuren, mineralen en vitamines. Deze voedingsstoffen zijn belangrijk voor een gezonde gezonde huid, botten en gewrichten. Bovendien kan bottenbouillon helpen bij het verminderen het ondersteunen van de darmen. Orgaanvlees is ook een belangrijk onderdeel van het paleodieet. Orgaanvlees bevat veel voedingsstoffen, zoals vitamines en mineralen, die niet te vinden zijn in ander vlees.

Maar waar komt het idee van het paleodieet eigenlijk vandaan? Het idee is ontstaan uit onderzoek naar oude culturen en hun eetgewoonten. Weston A. Price was een tandarts die in de jaren 30 van de vorige eeuw de voedingsgewoonten van oude culturen bestudeerde. Hij ontdekte dat deze culturen veel orgaanvlees en bottenbouillon consumeerden en dat ze weinig last hadden van moderne ziektes, zoals obesitas, diabetes en hartziekten.

Het paleodieet is inmiddels uitgegroeid tot een populaire manier van eten over de hele wereld. Het dieet heeft veel aanhangers, waaronder atleten en beroemdheden. Mensen kiezen voor het paleodieet omdat het een gezonde manier van eten is die gericht is op whole foods en het vermijden van bewerkt voedsel. Al met al is het paleodieet een interessante manier van eten die is gebaseerd op onze evolutie

Dus als je op zoek bent naar een manier om je innerlijke holbewoner naar boven te halen, dan is het paleodieet zeker iets voor jou!

Read more

Is biologisch vlees beter?

Is biologisch vlees beter?

Biologisch voedsel wordt steeds populairder vanwege de gezondheidsvoordelen en milieuvriendelijke productiemethoden. Biologisch vlees is daar geen uitzondering op. Maar is biologisch vlees echt bet...

Meer informatie
5 redenen om te kiezen voor biologisch voedsel binnen het paleo dieet
paleo

5 redenen om te kiezen voor biologisch voedsel binnen het paleo dieet

Het paleodieet, ook wel bekend als het oerdieet, is de afgelopen jaren populair geworden vanwege de focus op hele, onbewerkte voedingsmiddelen die beschikbaar waren voor onze voorouders tijdens het...

Meer informatie