Naar inhoud

Artikel: Het belang van beenmerg

Het belang van beenmerg

Het belang van beenmerg

Zorg voor je lichaam met dezelfde hoogwaardige voeding waar onze voorouders op vertrouwden voor een optimale gezondheid! Grasgevoerd beenmerg van Paleo Powders is een 100% puur voedingssupplement!

In het verleden erkenden traditionele culturen de gezondheidsvoordelen van het eten van de organen en klieren van gezonde dieren. Weston Price, een pionier in de studie van traditionele diëten, ontdekte dat orgaanvlees, met name beenmerg, een belangrijk hoofdbestanddeel was van de voeding van deze culturen. De moderne wetenschap heeft bevestigd dat wanneer het wordt geconsumeerd, orgaanvlees naar de overeenkomstige organen en klieren in het lichaam gaat.

De beenmerg van Paleo Powders is gemaakt van runderkraakbeen, runder beenmerg en runderbotten. Het bevat veel belangrijke voedingsstoffen zoals collageen, groeifactoren, stamcellen en sporenelementen van mineralen. 

De botten die in ons beenmergproduct wordt gebruikt, zijn enkel en alleen afkomstig van grasgevoerde runderen uit Nieuw-Zeeland. De runderen worden alleen met gras gevoerd en met gras afgewerkt, nooit met soja of krachtvoer. Daarnaast zijn ze vrij van hormonen, pesticiden en GMO-vrij!

Maar waar ons product vandaan komt, is net zo belangrijk als hoe de runderen opgroeien en worden verzorgd. Het klimaat en de landbouw van Nieuw-Zeeland is hoogwaardig en ze produceren er de gezondste runderen ter wereld. Runderen kunnen het hele jaar door grazen op voedselrijk land, wat resulteert in vlees dat vrij is van hormonen, pesticiden en antibiotica. Bovendien garanderen de strikte overheidsvoorschriften van Nieuw-Zeeland de veiligheid en zuiverheid van ons beenmerg product

Beenmerg is een voedingsrijk weefsel dat wordt aangetroffen in de holle binnenkant van botten. Het is een bron van stamcellen, die zich kunnen ontwikkelen tot veel verschillende soorten cellen in het lichaam.

Het consumeren van beenmerg kan verschillende voordelen hebben, waaronder de volgende:

  • Beenmerg bevat een type witte bloedcel, macrofaag genaamd, die het immuunsysteem ondersteunt.

  • Ondersteuning van een gezonde aanmaak van rode bloedcellen: Beenmerg is een bron van stamcellen, die zich kunnen ontwikkelen tot rode bloedcellen. Deze cellen zijn verantwoordelijk voor het transport van zuurstof door het lichaam.

  • Bevordering van gezonde botgroei: Beenmerg is een rijke bron van voedingsstoffen zoals collageen, dat een belangrijk onderdeel is van gezonde botten.

  • Ondersteuning van wondgenezing: de stamcellen in beenmerg kunnen helpen beschadigd weefsel te herstellen, wat kan helpen bij wondgenezing.

  • Verbetering van de darmgezondheid: Beenmerg bevat een soort vet genaamd geconjugeerd linolzuur (CLA), waarvan is aangetoond dat het ontstekingsremmende effecten heeft en de darmgezondheid kan ondersteunen.

Read more

Colostrum het vloeibare goud van onze voorouders

Colostrum het vloeibare goud van onze voorouders

Colostrum, bij onze voorouders bekend als een heilig geschenk is onlangs bestudeerd door onderzoekers die hebben ontdekt dat de wijsheid van onze voorouders juist was. Deze complexe stof wordt nog ...

Meer informatie
Quinton Water als ultieme biohack
water

Quinton Water als ultieme biohack

Omdat wij voorstanders zijn van Ancestral Eating, kan water niet ontbreken in ons dieet! Vooral het soort en de kwaliteit van het water is één van de belangrijkste factoren om een optimale gezondhe...

Meer informatie