Naar inhoud

Artikel: Colostrum het vloeibare goud van onze voorouders

Colostrum het vloeibare goud van onze voorouders

Colostrum het vloeibare goud van onze voorouders

Colostrum, bij onze voorouders bekend als een heilig geschenk is onlangs bestudeerd door onderzoekers die hebben ontdekt dat de wijsheid van onze voorouders juist was. Deze complexe stof wordt nog steeds bestudeerd door wetenschappers die verbaasd zijn over de ingewikkelde aard ervan.

Colostrum oftewel biest is melk die zoogdieren tijdens de eerste paar dagen na de bevalling produceren. Het wordt vaak "eerste melk" genoemd, omdat het de eerste substantie is die door de borstklieren wordt geproduceerd na de bevalling.

Colostrum is rijk aan voedingsstoffen en helpt de groei en ontwikkeling van de pasgeborene te ondersteunen en te bevorderen. Bij de mens wordt de eerste dagen na de bevalling biest geproduceerd en daarna geleidelijk vervangen door rijpe melk. Paleo Powders biedt een met kefir gefermenteerd colostrum supplement dat is gemaakt van grasgevoerde, weide-koeien afkomstig uit Nieuw-Zeeland

Colostrum wordt al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen. In de oude Griekse en Romeinse tijd werd colostrum gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen, waaronder wonden en infecties. In de traditionele Chinese geneeskunde werd aangenomen dat colostrum algehele lichaamsbevorderende eigenschappen had.

In Ayurveda, de traditionele geneeskunde van India, wordt colostrum beschouwd als een "rasayana", of een stof die de gezondheid en een lang leven bevordert. Er wordt aangenomen dat het verjongende eigenschappen heeft en wordt gebruikt om de algehele gezondheid en het welzijn te ondersteunen.

Eeuwenlang hebben onze voorouders de geboorte van een kalf gevierd door biest te consumeren, een traditie die nog steeds in sommige culturen wordt beoefend. Zo drinken Masai-stamleden in Kenia grote hoeveelheden rundercolostrum en worden koeien als hun kostbaarste bezit beschouwd.

Onlangs hebben boeren en wetenschappers de kracht van colostrum herontdekt, waardoor deze verborgen schat terug naar de moderne wereld is gebracht.

  • Colostrum is rijk aan antistoffen
  • Het bevat groeifactoren
  • Het is een bron van vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen die de algemene gezondheid en het welzijn kunnen ondersteunen.
  • Het fermenteren van colostrum tot kefir verhoogt de gezondheidsvoordelen door de voedingsstoffen te behouden en ze gemakkelijker door het lichaam te laten opnemen.
  • Het inkapselen van met kefir gefermenteerde colostrum kan het gemakkelijker maken om te consumeren.
  • Het bevat antilichamen, enzymen en andere immuunfactoren die het lichaam kunnen ondersteunen.
  • Het fermenteren van colostrum tot kefir kan de effectiviteit verhogen.

Kefir is een gefermenteerd melkproduct dat wordt gemaakt door kefirkorrels aan melk toe te voegen. Het fermentatieproces produceert melkzuur, dat helpt om de voedingsstoffen in de biest te behouden en ze gemakkelijker door het lichaam te laten opnemen.

Door biest te fermenteren tot kefir en het vervolgens te capsuleren, is het gemakkelijk te nemen in tegenstelling tot poeders of tabletten. De capsules zijn gemakkelijk door te slikken en kunnen onderweg worden ingenomen, waardoor ze een handige manier zijn om van de voordelen van colostrum te genieten.

Door de fermentatie is lactose slechts in hele kleine hoeveelheden aanwezig in colostrum. De eerste 24 uur van de colostrumproductie zijn de periode waarin het de laagste hoeveelheid lactose bevat. De meeste mensen met lactose-intolerantie kunnen colostrum van grasgevoerde koeien dus verdragen zonder bijwerkingen te ervaren. Bovendien kan regelmatig gebruik van colostrum ook een gunstig effect hebben op de darmen, wat lactose-intolerantie en andere voedselallergieën kan verminderen of elimineren.

Onze voorouders waren zich bewust van de voordelen van rundercolostrum voor mensen van alle leeftijden, inclusief pasgeborenen. Modern onderzoek heeft nu bevestigd dat colostrum van runderen zelfs gunstiger kan zijn dan colostrum van mensen vanwege een verschil in de placenta van mensen en koeien. De menselijke placenta maakt de doorgang van immunoglobuline G (IgG) van de moeder naar de foetus mogelijk, waardoor systemische immuniteit wordt opgebouwd en de pasgeborene zichzelf kan verdedigen tegen infectie.

Colostrum is een bron van vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen die de algehele gezondheid en het welzijn kunnen ondersteunen. Bovendien kan het fermenteren van colostrum met kefir, zoals wordt gedaan met de colostrum van Paleo Powders, de gezondheidsvoordelen vergroten en ervoor zorgen dat het gemakkelijker door het lichaam wordt opgenomen. Dit komt overeen met de principes van het paleodieet, dat de nadruk legt op hele, onbewerkte voedingsmiddelen en het gebruik van natuurlijke fermentatietechnieken.

Read more

Start je dag optimaal met collageen koffie
collageen

Start je dag optimaal met collageen koffie

Collageen supplementen zijn geweldig voor de huid, darmen en gewrichten als ze dagelijks worden ingenomen, maar soms kan het een uitdaging zijn om ze in het dieet op te nemen. Een eenvoudige oploss...

Meer informatie
Het belang van beenmerg

Het belang van beenmerg

Zorg voor je lichaam met dezelfde hoogwaardige voeding waar onze voorouders op vertrouwden voor een optimale gezondheid! Grasgevoerd beenmerg van Paleo Powders is een 100% puur voedingssupplement! ...

Meer informatie