Naar inhoud

Artikel: Naakt in de zon

Naakt in de zon
slaap

Naakt in de zon

Testicle sunning, ook wel bekend als "zon op je ballen", is de gewoonte om je testikels bloot te stellen aan direct zonlicht. Er genoeg bewijs is dat blootstelling van de testikels aan UV-licht de testosteronniveaus kan verhogen. Studies naar de effecten van licht op de teelballen dateren al uit 1939, toen onderzoekers verschillende delen van het mannenlichaam blootstelden aan UV-licht.

Ze ontdekten dat de testosteronniveaus van mannen stegen wanneer de borsten van de deelnemers werden blootgesteld aan UV-licht, en ze stegen zelfs sterker met UV-blootstelling aan het genitale gebied. Veel oude culturen geloofden dat de zon een krachtig effect had op de vruchtbaarheid.

In de oude Egyptische mythologie werd bijvoorbeeld aangenomen dat de zonnegod Ra de schepper was van al het leven op aarde en de schenker van vruchtbaarheid. In de oude Griekse mythologie werd de zonnegod Helios ook geassocieerd met vruchtbaarheid en men geloofde dat hij elke dag zijn strijdwagen door de lucht reed om licht en warmte op de aarde te brengen.

In sommige oude culturen voerden mensen rituelen uit en brachten ze offers aan de zonnegod om de vruchtbaarheid en de groei van gewassen te bevorderen. De Azteken brachten bijvoorbeeld mensenoffers aan de zonnegod om een overvloedige oogst te verzekeren. In andere culturen offerden mensen voedsel, bloemen en andere geschenken aan de zon om de godheid gunstig te stemmen en de vruchtbaarheid te verzekeren.

Tegenwoordig geloven veel mensen nog steeds in de kracht van de zon om vruchtbaarheid en algehele gezondheid te bevorderen. Sommige mensen houden zich bezig met praktijken zoals zonnebaden of blootstelling aan UV-licht om hun vitamine D-spiegel te verhogen.

Rood licht of zon?

Roodlichttherapie wint aan populariteit als een natuurlijke manier om de testosteronspiegel te verhogen. In tegenstelling tot zonlicht bestaat rood licht uit lichtgolflengten in het bereik van 600-950 nanometer (nm), waarvan wordt gedacht dat ze de ATP-productie stimuleren, de beschikbare energie voor cellen verhogen en in het bijzonder de activiteit van de Leydig-cellen in de teelballen verhogen, die verantwoordelijk zijn voor de productie van testosteron.

Aangenomen wordt dat roodlichttherapie een aantal potentiële voordelen voor mannen heeft, waaronder verhoogde testosteronniveaus en verhoogde spiermassa. Het is bekend dat blootstelling aan de zon het lichaam helpt vitamine D aan te maken, wat essentieel is voor het behoud van gezonde botten.

Zonlicht zou ook een positief effect hebben op de stemming, en sommige mensen vinden dat naakt zonnebaden kan helpen om stress te verminderen en een gevoel van ontspanning en welzijn te bevorderen.

Naakt zonnebaden kan ook een manier zijn om contact te maken met de natuur en het zelfvertrouwen van het lichaam te vergroten. Door het hele lichaam bloot te stellen aan de zon, kunnen mensen zich meer in harmonie voelen met hun omgeving en meer op hun gemak voelen met hun eigen lichaam.

De invloed van de natuur

De natuur heeft een krachtige invloed op ons leven en kan worden gebruikt om onze gezondheid en ons welzijn te verbeteren. Blootstelling aan kou, zoals beoefend door Wim Hof, of 'The Iceman', is populair geworden vanwege de gezondheidsvoordelen. Maar blootstelling aan hitte is een andere methode die zijn oorsprong vindt in zowel oude tradities als moderne wetenschap.

Inheemse Amerikanen gebruiken al lang zweethutten in hun cultuur als een manier om lichaam, geest en ziel te zuiveren. De zweethut wordt beschouwd als een heilige ruimte, waarbij het vuur en de hete stenen het mannelijke kracht vertegenwoordigen, en de donkere hut zelf het vrouwelijke kracht (baarmoeder). Door de vereniging van deze twee principes wordt gezegd dat individuen herboren worden.

Read more

Collageen als ondersteuning!
collageen

Collageen als ondersteuning!

Waarom is het eigenlijk een goed idee om lichaamseigen collageenweefsels te voeden met collageen uit voeding? Ten eerste; collageen is de “lijm” die het lichaam bij elkaar houdt. Ten tweede; colla...

Meer informatie
Upgrade je kennis, deel 1 - Aminozuren

Upgrade je kennis, deel 1 - Aminozuren

De bouwstenen van het lichaam De moleculen aminozuren zijn de bouwstenen van proteïnen en zijn cruciaal voor ons lichaam. Ons lichaam bestaat voor ongeveer 20% uit proteïnen. Eiwitten worden in ons...

Meer informatie