Naar inhoud

Artikel: Wat is ancestral eating?

Wat is ancestral eating?

Wat is ancestral eating?

Onze primal voorouders aten alleen hele dieren: van neus tot staart, van kop tot kont en van hoef tot snuit! Zo werd ieder orgaan in hun lichaam voorzien van specifieke voedingsstoffen die het nodig had om goed te kunnen functioneren en te gedijen. Je bent dus echt wat je eet!

The Ancestral way!

Vandaag de dag zijn de meeste dierlijke producten die we eten niet meer te herkennen vanuit hun echte natuurlijke vorm, waarbij de meerderheid van de mensen die nog vlees eten zich beperken tot matig vlees uit de supermarkt. In het verleden hadden onze voorouders niet de luxe om slechts een gedeelte van een dier weg te gooien. Ze aten veel meer dan alleen spiervlees, inclusief organen en botten.

Door het hele dier te eten, kregen onze voorouders alle essentiële voedingsstoffen binnen die het hele lichaam nodig had. Het eten van een gezonde lever van een dier om de eigen lever te ondersteunen is één van de fundamentele waardes die werd aangehouden. Dit had betrekking op alle organen, ogen voor ogen, hart voor hart, lever voor lever etc. De basis is om organen in hun meest biologisch beschikbare vorm te eten om zo de gezondheid van specifieke organen te verbeteren.

Neus tot staart, kop tot kont, hoef tot snuit

De Nose to Tail filosofie gaat om het eten van ieder deel van het dier om de voeding te optimaliseren en te gedijen als mens!

Deze manier van denken & eten is niet alleen het beste voor de dieren maar ook voor ons. Het eten van organen, beenmerg en huid geeft ons voedingsstoffen die compatibel zijn met onze eigen organen. Door ze te eten, geven we ons lichaam een ​​kant-en-klare voorraad goed opneembare en efficiënte voedingstoffen.

Like for Like

Of je nu bepaalde organen wilt ondersteunen of ernaar streeft om je voeding te optimaliseren om je algehele gezondheid te ondersteunen, dan is het “ like-for-like” principe een goed begin om het maximale uit het hele dier te halen. Ontdek hoe eten op maat kan helpen om specifieke organen te ondersteunen.

Hart - Het eten van hart geeft het lichaam een hoge dosis co-enzym Q10  waarvan is aangetoond dat het de gezondheid van het hart kan ondersteunen. Door het eten van runder hart kun je dus je eigen hart een boost geven.

Lever - één van de meest voedzame voedselbronnen! Het is een goede bron van vitamine A (actieve vorm) vitamine D, E, K en ook de B-vitamines, ijzer en eiwit. Een van de beste manieren om de gezondheid van de lever te ondersteunen, is door lever in je dieet op te nemen.

Hersenen – Maar liefst 60% van onze hersenen bestaat uit vet – het meeste is omega-3-vetzuur docosahexaeenzuur (DHA). Dierlijke hersenen hebben ook een hoog vetgehalte en bevatten veel omega-3.

Nier – Nieren zijn al eeuwenlang een bron van voedsel voor mensen. Net als lever zitten nieren vol antioxidanten en bevatten ze ook veel selenium. Selenium is een belangrijke bron voor de gezondheid van de nieren

Huid, nagels en haren zijn allemaal samengesteld uit twee belangrijke eiwitten; collageen en keratine. Door belangrijke voedselbronnen hiervan te consumeren kun je je lichaam een ​​kant-en-klare toevoer van voedingsstoffen geven. Dankzij de bouwstoffen blijven je huid, haar en nagels groeien. Collageen en keratine komen in voor in huid, bindweefsel en botten van dieren. Door bottenbouillon te eten of een hoogwaardig collageensupplement te nemen kun je je huid, haar en nagels optimaal verzorgen.

Gewrichten & botten - gewrichten en botten bevatten onder andere veel collageen en daarom is het heel belangrijk om voldoende collageen uit onze voeding te halen. Botten halen constant voedingstoffen uit het voedsel dat we eten!

Maag & Darmen - Spijsverteringsorganen bevatten veel selenium, proline en glycine, die allemaal in samenwerken om het spijsverteringskanaal op te bouwen Het nemen van collageen en bottenbouillon, beiden rijk aan glycine en proline, kan helpen om de darmen optimaal te laten werken.

Read more

Orgaanvlees als multivitaminen

Orgaanvlees als multivitaminen

Het eten van orgaanvlees is één van de beste manieren om ervoor te zorgen dat je het meeste haalt uit het voedsel en om dichter bij een optimaal welzijn te komen. Het is veel voedzamer dan het spie...

Meer informatie
Alles over Collageen Hydrolysaat!

Alles over Collageen Hydrolysaat!

Collageen komt van het Griekse woord "colla" (wat lijm betekent) en staat vooral bekend om zijn eigenschappen die haar en huid in topconditie houden. Maar naast deze "lijm" die veel weefsels van he...

Meer informatie