Naar inhoud

Artikel: De beste bron van Type I Collageen komt uit de zee!

De beste bron van Type I Collageen komt uit de zee!
collageen

De beste bron van Type I Collageen komt uit de zee!

Collageen is niet alleen geschikt voor gezondheidsbewuste vrouwen, maar voor iedereen. Want heeft voordelen voor het hele lichaam. Wist je dat zeevis collageen een echt basis-supplement is? Type I collageen is namelijk de meest voorkomende soort in ons lichaam en is belangrijk voor meer dan alleen een mooie uitstraling. Het voedt ook de spieren, pezen, kraakbeen, botten, bloedvaten, tanden en de darmen.

Onze collageen-rijke weefsels zijn continue bezig om de aminozuren uit collageen hydrolysaat op te slaan en te gebruiken, zo blijven ze sterk en gezond. Door het nemen van een collageen hydrolysaat type I poeder kun je gemakkelijk van de voordelen genieten, zonder daar veel moeite voor te hoeven doen. Op deze manier kun je actief, stralend en vitaal de dagen en jaren doorkomen.

Een derde van alle eiwitten in het menselijk lichaam bestaat uit collageen. Tegen de tijd dat je 30 bent kan de collageenproductie met ongeveer 1% per jaar afnemen, tenzij je actie onderneemt! Dit is een van de redenen waarom collageenpeptiden geschikt zijn voor mensen van alle leeftijden en in iedere levensfase

Het is een feit dat de collageenproductie in ons lichaam afneemt naarmate we ouder worden. Over het algemeen kun je de onderstaande richtlijn aanhouden:

Deze cijfers laten zien hoe de collageenproductie in ons lichaam afneemt naarmate we ouder worden

• Op 40-jarige leeftijd daalt de collageenproductie van ons lichaam met een kwart

• Op 60-jarige leeftijd is de collageenproductie de helft ten opzichte van onze jongere jaren

• Op 80-jarige leeftijd produceert ons lichaam vier keer minder collageen die het eerder produceerde in de jongere jaren.

Gelukkig kun je met de juiste levensstijlkeuzes, voeding en extra ondersteuning de natuurlijke collageenproductie van het lichaam ondersteunen, met alle positieve gevolgen van dien.

Collageen van Paleo Powders

Paleo Powders zeevis collageen wordt gemaakt van de huiden van diep-levende zeevissen en is een uitermate goede en natuurlijke bron van collageen. Ongeveer 70% - 80% van deze vishuiden bestaat uit pure collageen, en bevat voedende aminozuren zoals glycine, alanine, proline en hydroxyproline.

Omdat duurzaamheid, naast kwaliteit en effectiviteit, belangrijk is voor ons hebben we gekozen voor zeevis collageen. Nu worden de vishuiden die normaliter in een afvalstroom terecht komen verwerkt tot een hoogwaardig en zeer nuttig product.

Wij vinden het belangrijk dat alleen wild gevangen vis wordt gebruikt die op een duurzame manier en traceerbaar wordt gevangen. Het vangstgebied bevindt zich in de Noord-Atlantische Oceaan bij Noorwegen. Dit gebied staat bekend om zijn schone wateren.

Bij onze keuze voor zeevis collageen hebben we niet alleen gekeken naar kwaliteit en effectiviteit, maar ook naar duurzaamheid. Nu worden de vishuiden die normaliter in een afvalstroom terecht komen verwerkt tot een hoogwaardig en zeer nuttig product.

Kwaliteit

We gebruiken alleen wild gevangen vis die duurzaam en traceerbaar wordt gevangen. Het vangstgebied bevindt zich in de Noord-Atlantische Oceaan bij Noorwegen, bekend om zijn schone wateren. Op deze manier kunnen we verzekeren dat ons product niet alleen van hoge kwaliteit en effectief is, maar ook duurzaam en verantwoord geproduceerd wordt.

Wild gevangen zeevishuiden vormen één van de meest zuivere en hoogwaardige bronnen van collageenpeptiden. Deze peptiden zijn kleine eiwitfragmenten die ontstaan door de lange collageen eiwitketens uit vishuiden in kleinere stukjes te knippen. Dit milde hydrolyseproces behoudt de voedingswaarde van de vishuiden en is vrij van ongewenste chemische stoffen.

Het in stukjes knippen van de eiwitketens zorgt ervoor dat de collageen peptiden wateroplosbaar worden en een hogere bio activiteit krijgen. Door de snelle en goede opname kunnen de peptiden onaangetast en intact in de bloedbaan terechtkomen. De kleine deeltjes en het lage moleculaire gewicht van slechts 3 kDa zijn de twee factoren die de opname van zeevis collageen hydrolysaat zo goed maken.

Na inname van gehydrolyseerde zeevis collageenpeptiden worden de peptiden door de dunne darm en het netwerk van bloedvaten naar de bloedbaan getransporteerd en vervolgens door het hele lichaam verspreid. Het is goed gedocumenteerd dat vooral de binnenste laag van de huid (de dermis) deze peptiden opneemt en dat ze daar nog 14 dagen na inname kunnen blijven.

Interessant om te weten is dat een recente studie (gerandomiseerd, dubbelblind en placebogecontroleerd) heeft aangetoond dat dagelijkse inname van slechts 5 gram zeevis collageen hydrolysaat gedurende 4 weken de huidelasticiteit verbetert, met name in delen van de huid die aan zonlicht worden blootgesteld. Het effect bleef aanwezig, zelfs 4 weken na stoppen met de inname.

P.S. Wist je dat niet alleen de aanmaak van collageen afneemt naarmate je ouder wordt, maar dat je ook spiermassa verliest? Bij inactieve mensen neemt het verlies zo'n 3-5% per 10 jaar toe vanaf de leeftijd van 30 jaar. Het verlies van spiermassa treedt echter ook op bij actieve mensen, maar is dan wel minder groot.

Het is dus belangrijk om voldoende eiwitten te consumeren, vooral na je 30e! Naarmate je ouder wordt, verlies je spiermassa. Mannen en vrouwen van ongeveer 60 jaar hebben zelfs meer eiwitten nodig na een training dan jongere mannen, en het wordt aanbevolen om minimaal 30 gram eiwitten per maaltijd te consumeren voor optimaal resultaat.

Collageen is een pure bron van eiwitten omdat het voor 95% uit eiwitten bestaat. Door collageen te nemen krijg je dus een hoge dosis eiwitten binnen. Daarom heb je met collageen als eiwitbron dus eigenlijk twee vliegen in één klap: je ondersteunt niet alleen de aanmaak van collageen in het lichaam, maar je voorziet het lichaam ook van hoogwaardige eiwitten voor de spieren

Read more

De waarheid over vet! Wat zijn goede vetten?

De waarheid over vet! Wat zijn goede vetten?

Ben je bang voor vet in je voeding? Dan ben je niet de enige, maar onthou, je lichaam heeft goede vetten nodig om gezond te blijven. Vet heeft in het verleden altijd een belangrijke rol gespeeld in...

Meer informatie
Voordelen van gefermenteerde voedselbronnen

Voordelen van gefermenteerde voedselbronnen

In ancestral eating is gefermenteerd voedsel een essentiële voedingsbron. Onze voorouders gebruikten het fermenteren van voedsel als een oude praktijk om het voedsel te bewaren en het verteerbaarde...

Meer informatie