Naar inhoud

Artikel: Het verschil tussen Bottenbouillon (Bone Broth) en Collageen hydrolysaat

Het verschil tussen Bottenbouillon (Bone Broth) en Collageen hydrolysaat
bone broth

Het verschil tussen Bottenbouillon (Bone Broth) en Collageen hydrolysaat

Bone Broth en Collagen hydroysaat zijn ideaal voor iedereen die de gezondheid van hun huid, haar, nagels, gewrichten, ligamenten, pezen en darmen wil ondersteunen.

Wat is het verschil tussen deze producten? Hoeveel collageen zit er in deze supplementen... en welke soorten? En zijn bottenbouillon en collageen niet ongeveer hetzelfde?

Collageen is een soort eiwit dat wordt aangetroffen in echte bottenbouillon, maar deze twee zijn niet hetzelfde. Het belangrijkste verschil is dat bottenbouillon collageen bevat, maar collageen niet altijd bottenbouillon. Je kunt bottenbouillon dus vergelijken met een rijke soep vol met ingrediënten en één van die ingrediënten is dus collageen!

Zowel pure collageen als bottenbouillon ondersteunen het bindweefsel door het hele lichaam, evenals een normale darmfunctie en een mooie huid.

Wat is bottenbouillon?

Bottenbouillon is een traditioneel soort bouillon of soep die wordt gemaakt door botten van dieren in water langzaam te laten sudderen, soms samen met kippenpoten, gewrichtsweefsel, kraakbeen, groenten en kruiden. Vaak worden botten van kip of runderen gebruikt omdat deze veel beenmerg en collageen bevatten. Het is dus niet de typische bouillon die wordt gemaakt met vlees of vis, maar wordt bereid met botten, vandaar de naam.

bone broth

Zit er collageen in bottenbouillon? Ja! Bottenbouillon is een hele voedselbron van collageen, het bevat naast collageen nog heel veel andere voedingsstoffen.

  • Waar collageenhydrolysaat echter alleen collageen type I bevat, bestaat gelatine in bottenbouillon uit meerdere type collageen (collageentypen I II, III, IV en V)
  • Bottenbouillon bevat meer voedingsstoffen, zoals essentiële mineralen, vetten en speciale koolhydraten (glycosaminoglycanen, ook wel GAG’s genoemd).
  • Hoewel gelatine in bottenbouillon dus rijker is, bevatten zowel bottenbouillon als collageen essentiële aminozuren die gemakkelijk opneembaar zijn en dezelfde eigenschappen hebben. 

Onze bone broth is afgeleid van echte bottenbouillon. Het is gedehydrateerd om water/vloeistof te verwijderen en vervolgens verwerkt tot een geconcentreerd poeder dat houdbaar, handig en veelzijdig inzetbaar is.

Bone Broth proteïne-poeder biedt veel van dezelfde voordelen als zelfgemaakte bottenbouillon, maar het is veelzijdiger en gemakkelijker om regelmatig te consumeren, omdat het geen voorbereiding of koken vereist.

Wat is collageen?

Collageen is een soort structureel eiwit dat ongeveer 30 procent van alle eiwitten in het menselijk lichaam uitmaakt.

Het helpt letterlijk om het lichaam bij elkaar te houden en het werkt als een interne "lijm" door bindweefsel te vormen dat overal wordt aangetroffen, inclusief pezen, ligamenten, botten en meer. Dankzij de aanwezigheid van collageen in ons lichaam zijn we in staat om de gezondheid van ons haar, onze huid, nagels, botten en organen te verzorgen en te behouden, evenals de laag van ons maag-darmkanaal.

Als een soort eiwit bestaat collageen uit aminozuren, vooral glycine en proline. Terwijl andere eiwitbronnen als vlees, vis en eieren deze aminozuren ook leveren, heeft collageen over het algemeen een hogere concentratie.

Wanneer een product "gehydrolyseerd collageen" wordt genoemd, betekent dit dat het collageen al is afgebroken tot kleinere, gemakkelijk verteerbare deeltjes. De collageen van Paleo Powders wordt op een natuurlijke manier met enzymen verwerkt zonder gebruik van chemicaliën.

Bottenbouillon versus collageenhydrolysaat

Collageenpeptiden en bottenbouillonpoeder worden op verschillende manieren gemaakt en kunnen collageen uit verschillende bronnen bevatten. Collageenpoeder kan bijvoorbeeld worden gewonnen uit runderhuid, vissenhuid, eierschalen en andere bronnen, terwijl bottenbouillonpoeder wordt gemaakt van botten, ligamenten en pezen.

Het combineren van Bone Broth en Collageen is een goede manier om maximale uit beide producten te halen; een rijke mix van verschillende typen collageen met voldoende mineralen!

Read more

Maak je eigen koffie met collageen!
collageen

Maak je eigen koffie met collageen!

Suppleren met collageen is het meest effectief voor de huid, de darmen en gewrichten wanneer je het dagelijks inneemt. Terwijl sommigen van ons collageen nemen in een smoothie zijn er dagen dat je ...

Meer informatie
Collageen type 1, 2 of 3? Wat is het verschil

Collageen type 1, 2 of 3? Wat is het verschil

Wat zijn de verschillende soorten collageen?Er zijn 28 verschillende soorten collageen - het is het meest voorkomende eiwit in het dierenrijk. Maar niet al het collageen is hetzelfde. Collageensupp...

Meer informatie