Naar inhoud

Artikel: Maak je eigen koffie met collageen!

Maak je eigen koffie met collageen!
collageen

Maak je eigen koffie met collageen!

Suppleren met collageen is het meest effectief voor de huid, de darmen en gewrichten wanneer je het dagelijks inneemt. Terwijl sommigen van ons collageen nemen in een smoothie zijn er dagen dat je gewoon geen zin hebt in een smoothie of dat je bijvoorbeeld aan het vasten bent...

Dat is het perfecte moment om een echte bulletproof koffie te maken! Het is ongelooflijk gemakkelijk te maken en kan een nieuw onderdeel worden van je ochtendritueel, en het past in het keto-dieet, paleo-lifestyle en zelfs bij het intermittent vasten.

Belangrijkste ingrediënten

Biologische koffie: hoewel je van koffie zeker ook te veel van kunt nemen, heeft één kopje koffie voordelen, waaronder antioxidanten, die de gezondheid van lever en hart ondersteunen en fysieke en cognitieve prestaties verbeteren.

Grasgevoerde boter: Boter levert je misschien geen eiwitten of vezels, maar het bevat ook geen suiker, koolhydraten of slechte transvetten. Grasgevoerde boter, kokosolie en ghee geven het lichaam de broodnodige brandstof en helpen de bloedsuikerspiegel stabiel te houden.

Kokosolie: wordt vooral toegevoegd om het energieniveau op peil te houden. Een goed alternatief is MCT olie, dit is vooral makkelijk omdat het vloeibaar is; Pas alleen een beetje op, neem in het begin kleine slokjes. De olie, en dus de koffie kan een stuk heter aanvoelen dan je gewend bent. 

Collageenpoeder: een van de meest populaire supplementen van dit moment. Dat geldt voor rundercollageen net als voor viscollageen. Niet alleen voor een mooie huid, sterk haar en gave nagels.

Bulletproof Collageen koffie maken

Dit is een makkie. Zet eerst ongeveer anderhalve kop koffie (of meer). Onze favoriete manier om koffie te zetten is met een koffie apparaat met verse gemalen biologische bonen, maar dit kan natuurlijk net zo goed met een percolator of de "French Press". 

Giet de koffie in een blender met 2-3 theelepels collageenpoeder, samen met een goede klont boter en kokosolie/MCT olie of ghee. 15 seconden blenden en dan heerlijk genieten:)

Read more

Rund versus Viscollageen: wat moet je kiezen?

Rund versus Viscollageen: wat moet je kiezen?

Rund versus Viscollageen: wat moet je kiezen? Collageen is het meest voorkomende eiwit in het menselijk lichaam en wordt gevormd door ketens van aminozuren als bouwstenen fungeren. Sommige van deze...

Meer informatie
Het verschil tussen Bottenbouillon (Bone Broth) en Collageen hydrolysaat
bone broth

Het verschil tussen Bottenbouillon (Bone Broth) en Collageen hydrolysaat

Bone Broth en Collagen hydroysaat zijn ideaal voor iedereen die de gezondheid van hun huid, haar, nagels, gewrichten, ligamenten, pezen en darmen wil ondersteunen. Wat is het verschil tussen deze p...

Meer informatie