Naar inhoud

Artikel: Waarom wij fan zijn van eierdooiers!

Waarom wij fan zijn van eierdooiers!

Waarom wij fan zijn van eierdooiers!

Eieren zijn een echte krachtpatser! En de meeste goede eigenschappen zitten vooral in de dooier, maar veel mensen denken helaas nog steeds te negatief over dooiers.

Weerstand tegen dooiers

Decennia lang is de consumptie van eieren negatief benadrukt. Men nam aan vooral dat vanwege het cholesterolgehalte dooiers moesten worden vermeden. Nieuw onderzoek toont echter aan dat er geen verband is tussen de consumptie van eigeel en cholesterolverhoging, de dooiers kunnen zelfs de gezondheid verbeteren.

Bovendien hebben hele eieren een ongelooflijk hoge voedingswaarde en bieden ze maar liefst 13 essentiële voedingsstoffen!

Voedingsprofiel

Eigeel is een superfood en volwaardig voedsel. Eieren zitten vol met goede vetten en eiwitten en passen perfect in een paleo en carnivoor dieet! De overgrote meerderheid van de voeding in eieren is geconcentreerd in de dooier. In de dooier vind je 54 calorieën, 4 gram koolhydraten, 2,7 gram eiwit en 4,5 gram totaal vet

Daarnaast is de dooier gevuld met vitamines en mineralen. Het belangrijkste zijn de B-vitamines, choline en selenium. Choline helpt bij de normale functie van de hersenen, het zenuwstelsel en de cellen, terwijl selenium bijdraagt ​​aan de gezondheid van de botten en de energieproductie 

 • Eieren zijn een van de meest voedzame voedingsmiddelen die je kunt vinden. Eieren zijn gevuld met vitamines en mineralen, waaronder: 
 • Choline, Choline is een zeer ondergewaardeerde B-vitamine die een aantal lichaamsfuncties ondersteunt
 • Vitamine D, Vitamine D bevordert de opname van mineralen, bouwt sterke botten en tanden
 • Carotenoïden, Carotenoïden, zoals luteïne, zijn krachtige antioxidanten.
 • Vitamine B12, Vitamine B12 komt alleen voor in dierlijke producten - daarom zijn kippeneieren een goede bron van deze vitamine als je vegetariër bent.
 • Vitamine E, Vitamine E speelt een rol voor een mooie, gladde huid en normaal functionerende ogen
 • Omega-3 vetzuren, eieren bevatten een mengsel van enkelvoudig onverzadigde vetten, verzadigde vetten en meervoudig onverzadigde vetten. De omega-3-vetzuren bevatten ruime hoeveelheden DHA en ALA
 • Aminozuren, eieren bevatten alle negen essentiële aminozuren waaronder leucine, histidine, isoleucine, lysine, methionine, fenylalanine, threonine, tryptofaan en valine. 
 • Foliumzuur, foliumzuur helpt bij het opbouwen van rode bloedcellen, die zuurstof naar uw lichaam transporteren. 
 • Thiamine of vitamine B1 zet voedsel om in energie en ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel.
 • Mineralen, eieren zitten boordevol vitamines, zoals fosfor, magnesium, calcium en kalium.

Kies voor biologische eieren

Bij biologische kippen ligt de nadruk op de gezondheid van de kippen. De leefomgeving is zo ingericht dat de kippen natuurlijk gedrag kunnen uiten en waardoor ze minder last krijgen van ziektes.

Biologisch kippenvoer

Het voer van biologische kippen bestaat uitsluitend uit biologische graan- en grassoorten, die niet genetisch gemanipuleerd zijn en waarbij geen gebruik is gemaakt van bestrijdingsmiddelen. Bij het houden van biologische kippen, ligt de nadruk op hun natuurlijke gezondheid zonder al teveel in te grijpen. Daarom zijn biologische kippen en eieren vrij van antibiotica, hormonen of andere bijproducten die bedoeld zijn om de kippen sneller te laten groeien.

Gezonde eieren zijn biologische eieren!

Gezonde eieren zijn eieren waarbij zo min mogelijk door de mens is ingegrepen en waarbij het vrije verloop van de natuur de voorkeur heeft.

Read more

Biohack; blootstelling aan de zon!

Biohack; blootstelling aan de zon!

Onze voorouders hadden geen zonnebrand en parasols om ze tegen zonlicht te beschermen. Ze zaten ook niet binnen. In feite zouden ze alleen in de in schaduwrijke schuilplaatsen zijn geweest als ze s...

Meer informatie
Kokosolie of MCT-olie?

Kokosolie of MCT-olie?

Kokosolie & mct-olie zijn vrijwel bij iederen bekend! Het zijn beide een goede bron van goede vetten en gechikt voor het paleo- en carnivore dieet, maar wat is precies het verschil tussen de so...

Meer informatie